städtips som hjälper dig att städa hemmet snabbare

Städtips – Städa hemmet enkelt

Så, du tycker inte om att städa, men har inte råd att anställa någon som städar åt dig? Här kommer några intressanta städtips som kan hjälpa dig att bli klar med hemmet och istället göra något som du faktiskt tycker om.

Det finns vissa saker som alla bör göra veckovis och månadsvis, men även saker som bara behöver göras var sjätte månad till en gång om året. Dessa tips kommer hjälpa dig att spendera mindre tid på att utföra veckosysslor samt de sysslor som vi gärna skjuter till framtiden!

Till att börja med så försöker jag göra något varje kväll. På så sätt behöver jag inte spendera en heldag med att städa. Det gör allt mycket lättare och du får din lediga dag över för att göra precis vad du vill.

Tidsparande städtips för hemmet

På något sätt så verkar de där små dammråttorna hitta tillbaka in varje gång oavsett hur hårt vi försöker bli av med dem. Så det första städtipset är:

Möblemang: Damma av alla hårda ytor.

Golv: Dammsug eller moppa (dammråttor älskar alla de kakel- och trägolv som vi nu för tiden har i våra hem).

Dessa två sysslor kan utföras medan du lyssnar på någon bra musik eller helt enkelt gör av med lite överskottsenergi.

Det finns en sak som vi måste göra varje dag och det är att äta. Så jag tycker om att städa köket medan jag lagar min middag. Jag spenderar några minuter med att göra det som snart följer samtidigt som jag väntar på att vattnet ska koka.

Diskho: Skrubba och desinfektera.

Köksredskap: Torka av ytorna.

Mikrovågsugn: Rengör och få den att lukta gott.

Kylskåp: Rengör insidan.

Så, nu när vi har fått bort några av de lätta sakerna så kan vi börja med de tyngre! Ingen som jag känner, eller som mina vänner känner, gillar att städa badrummet. Men, det måste göras!

Tvättställ och bänkytor: Torka av och desinfektera.

Badkar/dusch: Skrubba och rengör.

Toalett: Skrubba (med en toalettborste) och desinfektera.

Och slutligen den sista veckosysslan. Byt och tvätta sängkläderna.

Månadssysslorna kan ta lite längre tid att utföra, men du kommer att märka att när du väl börjat med dem så är det egentligen inte så mycket. Kanske kan du göra en eller två av dem under en vecka.

Stoppning: Dammsug.

Köksskåp: Torka av dörrarna.

Gasspisgaller: Skrubba rena.

Sopkorg: Torka ur (jag gillar att använda mig av de påsar som man får på affärerna i min sopkorg, då jag tycker att den hålls renare då).

Lister: Damma.

Dörrar och handtag: Torka av.

Takfläktar: Damma.

Spislock: Avfetta och rengör.

Nu har vi kommit till de riktigt tunga sysslorna, de som de allra flesta av oss gillar att skjuta på till vi inte kan skjuta på det längre. Dessa sysslor bör utföras en gång i halvåret till en gång om året:

Ugnen: Rengör (jag har en självrengörande ugn, och jag tycker om att rengöra den alldeles innan Thanksgiving (amerikansk högtid), så att när kalkonen åker in, är ugnen ren).

Lampskärmar: Dammsug eller tvätta och rengör.

Lampskärmar av tyg: Tvätta om de är tvättbara.

Anlita oss för bra på städtjänster i Huddinge