Städning

Tips för att rengöra en kaffebryggare med ättika

En ren kaffebryggare är avgörande för att uppnå den rätta smaken och förhindra upphopning av kalk och dålig lukt. För att rengöra din kaffebryggare på ett effektivt sätt kan du använda ättika, en naturlig och prisvärd rengöringslösning. I den här artikeln kommer vi att ge dig detaljerade instruktioner om hur du rengör din kaffebryggare med ättika för att få bästa resultat.

Fördelar med att använda ättika för att rengöra kaffebryggaren

Att använda ättika för att rengöra din kaffebryggare kan vara fördelaktigt av flera skäl. För det första är ättika en naturlig och icke-toxisk rengöringsprodukt som är säker att använda i ditt kök. Detta gör den till ett bra alternativ jämfört med kemiska rengöringsmedel som kan vara skadliga för din hälsa.

Dessutom är ättika en effektiv lösning för att ta bort kalkavlagringar och lösa upp eventuell smuts och fett som kan finnas i kaffebryggaren. Genom att använda ättika kan du förbättra bryggprocessen och återställa smaken på ditt kaffe.

Steg för att rengöra kaffebryggaren med ättika

Först och främst, se till att du har tillräckligt med ättika för att genomföra rengöringsprocessen. Du behöver också vatten, en diskborste och en ren trasa.

Börja med att blanda lika delar ättika och vatten i din kaffebryggares vattenbehållare. Du kan använda vanligt vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger.

Placera en ren pappersfilter i filterkorgen och ställ in kaffebryggaren för att starta en bryggprocess. Låt ättiksblandningen bryggas genom kaffebryggaren som om du brygger kaffe.

När bryggprocessen är klar, häll ut ättiksblandningen och skölj vattenbehållaren noggrant med vatten. Upprepa sköljningen tills du inte längre känner någon doft av ättika.

Glöm inte att rengöra de externa delarna av kaffebryggaren också. Använd en fuktig trasa för att torka av ytan på kaffebryggaren och använd en diskborste för att rengöra eventuell kvarvarande smuts.

Slutsats

Att rengöra din kaffebryggare med ättika kan vara ett enkelt och effektivt sätt att upprätthålla dess funktion och smak. Genom att följa dessa steg kan du rengöra din kaffebryggare på ett säkert och miljövänligt sätt. Se till att regelbundet underhålla din kaffebryggare för att få bästa möjliga kaffesmak och för att förlänga livslängden på din bryggare.

Undvik dessa vanliga missar vid rengöring av din kaffebryggare

Att hoppa över rengöringen av din kaffebryggare kan leda till ansamling av bakterier och kalkavlagringar som kan påverka smaken och kvaliteten på ditt kaffe. Det är viktigt att regelbundet rengöra din kaffebryggare för att säkerställa en god bryggprocess och bibehålla smaken.

Även om ättika är ett effektivt rengöringsmedel för din kaffebryggare, är det viktigt att undvika användning av starka kemikalier som kan vara skadliga för din hälsa och bryggarens hållbarhet. Håll dig till naturliga och säkra rengöringsprodukter för att undvika dessa risker.

Många människor koncentrerar sig på att rengöra vattenbehållaren och interna delar av kaffebryggaren, men de försummar ofta de externa delarna. Se till att använda en fuktig trasa för att torka av ytan på kaffebryggaren och rengöra eventuella fläckar eller smuts som kan ha samlats.

För att se till att din kaffebryggare fungerar korrekt är det viktigt att även rengöra själva bryggsystemet regelbundet. Detta kan göras genom att brygga en blandning av ättika och vatten och låta den bryggas genom systemet, som om du brygger kaffe. Detta hjälper till att avlägsna eventuella kalkavlagringar och smuts som kan ha ackumulerats i bryggsystemet.

Avslutande tankar

Att rengöra din kaffebryggare med ättika är ett effektivt och säkert sätt att bibehålla smaken och kvaliteten på ditt kaffe. Att undvika vanliga misstag och regelbundet underhålla din kaffebryggare kommer att hjälpa till att förlänga dess livslängd och ge dig en perfekt kopp kaffe varje gång. Följ våra instruktioner noggrant och njut av din rena och välsmakande kaffebryggare!

tips för att anlita bäst städföretag för hemstäd i huddinge

Tips för att anlita bäst städföretag för hemstädning i Huddinge

Har du anlitat ett städföretag för hemstäd i Huddinge tidigare? Människor överväger att hyra in ett städföretag när de inte kan hitta tid att städa sitt hus regelbundet på grund av livliga arbetsscheman, ålderdom eller sjukdom. Professionella städföretag blir alltmer populära för den bekvämlighet de erbjuder sina kunder.

Tips innan du anlitar en städfirma för hemstäd

Att anlita ett städföretag för hemstäd kan tyckas vara en svår uppgift eftersom det finns många företag som verkar på marknaden. Att följa dessa enkla tips kan hjälpa dig att göra ett välgrundat val.

Intervjua mer än ett städföretag

Sök på internet för att hitta en lista över städföretag som är verksamma i din stad. Skapa en lista på några av dem baserat på deras erfarenhet och betyg och recensioner från personer som har använt deras städtjänster. Planera en intervju med dessa städfirmor för att veta hur de fungerar och hur mycket deras rengöringstjänster kostar.

Försäkring

Se till att städföretaget är försäkrat. Det bör ha anställd olycksfall om städaren faller medan den arbetar. Företaget borde också vara ansvarigt gentemot skador som städaren orsakar på hushållsartiklarna.

Fråga efter referenser

Det är viktigt att se till att städföretaget är pålitligt. Fråga dem om vilken typ av städtjänster de erbjuder och om de kan ge dig kontakter med några av de kunder de har städat för. Du bör ringa dessa referenser och fråga dem om deras erfarenhet av städföretaget och om de kan rekommendera det för hemstäd.

Förfarande för kontroll av anställda

Fråga städföretaget om förfarandet de använder för att anställa sina städare. Se till att företaget utför korrekt brottslig bakgrundskontroll av alla sina anställda innan du anställer dem. Fråga efter vilken typ av utbildning de ger sina anställda innan du skickar dem till ett rengöringsuppdrag.

Rengöringsprodukter och städutrustning

Vissa företag förväntar sig att du tillhandahåller alla rengöringsmaterial vid hemstäd. För de företag som inkluderar rengöringsprodukter i sitt paket är det viktigt att ta reda på vilken typ av produkter de kommer att använda och om de innehåller skadliga kemikalier. Se till att städfirman använder produkter som är säkra för barn och husdjur. Det är också viktigt att se till att företaget använder de senaste verktygen och rengöringsutrustningen.

Säkring av kvalitetsservice och städgaranti

Fråga företaget om de åtgärder företaget vidtar för att se till att servicekvaliteten bibehålls och uppfyller givna standarder. Företaget bör ha ett par kvalitetssäkringsförfaranden på plats. Fråga om hur företaget hanterar kundklagomål och om de kan backa upp sina tjänster genom en skriftlig garanti.

Tänk på ovanstående tips för att se till att du anställer det bästa städföretaget i Huddinge för alla dina städbehov.

bäst städfirma för att städa kontor i huddinge

Tips för att välja den bästa städfirman i Huddinge för att städa kontor

Vårt kontor är inte bara en arbetsplats utan också en plats där vi tillbringar merparten av vår produktiva tid, för att utveckla och forma oss själva som konstruktiva individer. En ren och välorganiserad interiör är mer av en nödvändighet än en lyx.

Anlita en städfirma till att städa kontor effektivt

Med kontinuerlig arbetstid, är det omöjligt att driftsätta människor och rengöringsverktyg för att bibehålla balans. Det kommer att skapa förödelse för anställda eller andra medlemmar att sitta på en ostädad plats under lång tid.

Duktiga städare kan vara en bra lösning. Ge ditt kontor en helt ny rent utseende och lämna ditt beroende av dessa städtjänster till städexperter istället.

Fördelar med prisvärda städtjänster

Utan att fastställa fördelarna med en städfirma till att städa kontor, kan vi inte besluta om att ge hanteringen av uppgiften till någon tredje part. Dessa rengöringstjänster kan låta mycket kostsamma, eftersom de görs av experter. Men i själva verket är de mycket ekonomiska och håller kontroll över budgeten för varje individ.

Denna städservice fungerar med stor precision och gästfrihet. Deras närvaro på ditt kontor kommer inte ens störa dig eller ditt arbete. Dels eftersom de har bullerfria städare och utrustning.

Bestäm ett städschema för ditt kontor

Om din arbetstid fluktuerar och du inte har tid att övervaka varje städschema. Då är dessa tjänster er Frälsare. De arbetar efter tiden som är flexibel och bekväm i er överenskommelse. Du kan förplanera schemat och tajming med dem. De kommer också att arbeta i din frånvaro.

Deras leveranser är mycket uppdaterade och de har miljövänliga material som ingår. Produkterna är från bra varumärken och säkerställa desinficering av platsen också, för en ren och hälsosam arbetsmiljö.

Tillsammans med en professionell touch, kommer de att säkerställa din tillfredsställelse också. De kommer att lämna några ovända stenar kvar utan att be om din tillfredsställelse. Om du är missnöjd, oroa dig inte. Du kan be dem om att göra om, kostnadsfritt.

Hur man ska hitta en rekommenderad städfirma i Stockholm?

Ditt kontor är en konfidentiell plats och du kanske fruktar att låna ut din plats till en fullständig främling. En uppsjö av tjänsteleverantör lämnar ofta oss i dilemmat att välja mellan de bästa städfirmorna i Huddinge. Titta på en liten checklista innan du konsulterar angående någon tjänst.

Checklista för att hitta bäst städföretag för dina behov

 • Fråga dina vänner och familj, om de har några sådana tjänsteleverantörer i sin närhet. De kan vara medvetna om några bra städare i stan.
 • Se till att du har reviderat klassificeringen av sådana tjänster, att veta vilka leverantörer som rankas högt, besök deras officiella webbplats och varje mediaplattform de är aktiva på. Deras granskning och betyg kommer att avslöja en hel del om dem.
 • Gör ett besök hos de främsta leverantörerna av sådana städtjänster; be dem om deras offerter och även en beskrivning av tjänster som återges. Om möjligt, be dem att besöka ditt kontor också. Detta kommer att avgöra om de är äkta eller inte. Be om deras giltiga F-skatt för din organisation och för ditt personliga säkerhet.

Att ha förväntningar som uppfylls av standarder är mycket viktigt för alla, oavsett om det är i affärer eller i några verkliga livet scenarier. Städtjänster säkerställer detta.

jämför städföretag och städtjänster i huddinge

Därför är det så värdefullt att anlita rätt städföretag

Att anlita ett städföretag kan vara fördelaktigt på många sätt. Om du har ett upptaget schema, som många människor har, så kan du få stor fördel av att anlita städföretag som städar ditt hem eller företag. Att anlita ett städföretag ger dig mer fritid och energi, men det kan också vara väldigt kostnadseffektivt. Att arbeta eller bo i en ren miljö är så mycket mer avslappnande, fridfullt, kreativt och produktivt än en miljö som är stökig, kaotisk, rörig och smutsig. En bra städfirma i Huddinge kan schemalägga städtjänster enligt dina önskemål och komma precis så ofta som det behövs till ditt hem eller företag.

Olika städtjänster ett städföretag kan utföra

Om du anlitar en städtjänst till ditt hem så har du några olika alternativ att välja på. Du kan få städarna att bara göra grundläggande saker regelbundet eller så kan du välja att de kommer och genomför en djupare rengöring då och då. Du kan även anlita ett städföretag i Huddinge som gör specifika uppgifter, så som att tvätta fönster eller rengöra mattor en enstaka gång eller några gånger om året. Städföretaget erbjuder ett stort utbud av professionella rengöringstjänster. Varje dag så tar de hand om individer och deras familjer och de utför arbete med en exceptionellt hög standard. Vad dina behov än må vara så kan företaget tillmötesgå dem. Du kan anlita städare som städar ditt hem flera gånger i veckan, en gång i veckan, en gång i månaden eller precis så ofta som du vill.

Kontorsstädning

Du kan också anlita en städtjänst som städar ditt kontor. Kontorsstädning lämnas bäst åt professionella städare som säkrar att det blir gjort regelbundet, ordentligt och effektivt. Dina kunders intryck av ditt företag görs när de går in igenom dina dörrar. Ett rent kontor ger ett bra första intryck. Du vill se till så att miljön på ditt kontor är ren och inbjudande för de som kommer in. Du kan schemalägga med städbolaget precis hur ofta du vill att kontoret skall städas. Städarna som kommer för att städa ditt kontor är välutbildade och har de bästa miljövänliga rengöringsprodukterna och professionell utrustning. De kommer slutföra alla uppgifterna inom tidsramen och få ditt kontor att bli skinande rent och framstå som professionellt.

Oavsett om du anlitar ett städföretag till ditt hem eller kontor, så kommer du vara nöjd med att du gjorde det. Den professionella städningen kommer få din miljö att vara mer bekväm för dig och din familj eller dina anställda. När du anlitar städproffs vill du se till så att du anlitar de som bäst passar dina behov. Dina städbehov i ditt hem skiljer sig från de på ditt kontor. Vissa städföretag specialiserar sig på vissa områden och kan bäst matcha dina behov. Du bör ta reda på vad städföretaget erbjuder för städtjänster och vad deras priser är för att sen jämföra dem med andra innan du anlitar dem. Ett städföretag kommer se till så att ditt hem eller kontor ser fantastiskt ut.

smart hemstädning inför besiktningen

Tre typer av hemstädning – Det lätta sättet att städa en hyreslägenhet

Här följer tre typer av städningsmetoder som jag vill ge dig konstruktiva idéer angående. Jag har över 14 års erfarenhet av hemstädning samt tränar även våra franchisetagare om hur man konsekvent klarar av att leverera ett städresultat av hög kvalité.

3 typer av hemstädning

För hyresgäster finns det generellt 3 typer av städning att överväga. Det finns 2 som är kontraktspliktiga och ett är valfritt.

 • Flyttstäd
 • Besiktningsstäd under hyreskontraktet
 • Regelbundet städ av lägenheten/huset

När du hyr en bostad kan det stå i ditt kontrakt att hyresvärden kan komma att vilja besikta bostaden vid något tillfälle under tiden du bor där. Ditt hem måste då utan undantag vara i god ordning samt välstädat. Professionella städare kan hjälpa dig nå detta resultat, men ett enklare sätt är att alltid se till att ditt hem är redo för den nyss nämna besiktningen genom att alltid hålla din bostad städad och ren. Det är på denna punkt som många hyresgäster känner att de sviker sig själva då de inte klarar av att genomföra det. Om du känner att du misslyckats kan du alltid ta hjälp av professionella städare. Googla efter en bra städfirma i Huddinge i ditt område eller använd Gula Sidorna.

Vill du städa din hyresbostad själv?

Nedan följer en städordning som du kan se, som har visat sig inte bara vara effektiv, utan också snabb eftersom den inbjuder till en regelbundenhet i städningen som du genomför på ett organiserat sätt.

Många personer går direkt på att spraya och torka av allting. Men med min erfarenhet ser jag två problem med detta. Det första är att fukten kan skapa mer arbete och det andra är att ytan oftast lämnas strimmig och fläckig.

Så, vad är då hemligheten för en sådan hemstädning?

 1. Städa uppifrån och ned
 2. Städa torrt först innan du blöter ner någon yta
 3. Damma allt först, uppifrån och ned, genom att börja med at ta bort spindelväv, damma gardinstänger etc.
 4. Damma sedan möbler, tavelramar, träpersienner o.s.v.

Vad detta gör är att allt damm fastnar på ditt städmaterial och hjälper till att undvika att det hamnar i luften (alltid bra om du är allergiker). Dammet som återstår kommer på kort tid att ramla till marken så att man kan ta hand om det när man redan rengör golven.

Så fort som det ovanstående är gjort kan du spraya alla ytor som kräver fukt och rengöra dem. Jag använder ett sämskskinn för att torka upp vätskan men du kan använda en trasa av mikrofiber likaväl. Hemligheten med en effektiv städning är att du håller sämskskinnet/trasan hela tiden ren genom att skölja den regelbundet under städtillfället. Hitintills har vi endast talat om damning och rengöring, men den verkliga hemligheten är avslutet av städningen, d.v.s. att man ser till att inga strimmor eller fläckar lämnas kvar på till exempel kaklet, bänkskivorna, speglarna etc.

Om du oroar dig för vår planet så kan du använda vinäger eller valfri tvättsprit som många använder. Jag personligen använder ett lätt fönsterputsmedel som har lite torkmedel i det, då denna produkt alltid gett mig goda resultat. En annan viktig sak är att ditt sämskskinn eller trasa alltid måste sköljas rent.

Här är en vanlig städordning som jag använder och som kan hjälpa dig få kontroll över din städning också.

 1. Spindelväv och damning, framsida skåpluckor, fläckar på väggar och lampknappar
 2. Köksytor, ugnen/kylskåpet/diskmaskinsdörrarna
 3. Badrummen och toaletterna, tvättrum
 4. Dammsuga möbelstoppning, dammsuga golv
 5. Rengör och moppa golven

Självfallet så behöver man mycket mer information och träning för att bli en professionellt organiserad städare av hög kvalité. Men, jag tror dock, att det som står här ovan kommer hjälpa dig en bra bit på vägen.

En idé kan också vara att du väver in i kontraktet med din hyresvärd en viss städhjälp från vår städfirma i Huddinge, för att se till att din bostad alltid hålls i bästa skick.

bubbelplast och bra flyttlådor skyddar dina saker i flytten

Tips för dig som ska flytta

Att flytta är stressande, det är ett faktum, och det oavsett om du ska flytta till ett nytt hem eller studentkorridor. Men som tur är finns det några saker du kan göra för att minska stressen och öka chanserna för en lyckad flytt. Du måste tänka efter före innan du flyttar. Att vänta med saker till sista minuten skapar kaos och förvirring. Saker kommer bort, glöms eller andra katastrofer inträffar om du inte planerat nog i förväg.

Sju hemligheter för att göra din flytt lyckad

 • Förbered för en smidig flytt

När kan du flytta in i ditt nya hem och när måste du vara ute ur ditt gamla? Har du mätt rummen för möblerna så att du är säker på vad som får plats? Vad ska ändras, till exempel färgen på väggarna etc.? Hur planerar du göra det? Att svara på sådana här frågor i tid ser till att du är förberedd.

 • Hur ska du sortera och märka upp dina saker när du packar?

Det är viktigt att du skapar ett system som är lätt att komma ihåg och som också gör det enkelt att kunna packa upp viktiga saker först. Om du inte vet hur man gör kanske du bör anlita en flyttfirma att packa och packa upp åt dig.

 • Förbered dig på att saker kan gå snett

Skriv ner serienummer, märke och modell på all din elektronik som ska flyttas och gör liknande med dina andra värdesaker för om de kommer bort eller blir stulna. Förvara detta med dina viktiga dokument och försäkringsbevis. Att teckna en försäkring på alla dina saker innan du flyttar är också en bra idé.

 • Spara pengar på flyttlådor och bubbelplast

Flyttlådor och bubbelplast kan vara dyrt så försök att använda tidningspapper till att packa och be om gamla kartonger på din mataffär eller lokala handlare.

 • Du behöver faktiskt inte alla dina saker

En flytt är en perfekt tidpunkt för att rensa ur ditt hem och göra dig av med alla dålig vanor av att samla på dig saker du inte behöver. Bestäm vad du ska behålla och inte så fort som möjligt och gör dig av med de saker du inte vill ha. Ge bort eller släng.

 • Flytta telefonabonnemang, el- och vattenabonnemang etc.

Se till att du meddelar din flytt i tid. Detta är oerhört viktigt så att du inte står utan ström, vatten och telefon de första dagarna i ditt nya hem.

 • Anlita flyttfirman i förväg

Beroende på säsong så kan flyttfirmorna vara väldigt bokade och du kan få svårt med att hitta en pålitlig flyttfirma om du väntar för länge med att anlita en. Sex veckor innan är oftast en bra tid, men om du ska flytta långt så är det bättre tidigare. Om du vill att hela din flytt ska tas om hand av din pålitliga och lokala flyttfirma så är det a och o att du bokat denna tjänst lång tid i förväg.

Gör en gratis intresseanmälan om du behöver hjälp med flyttstäd i Huddinge enkelt på sidan.

hur rengör man sin toa enkelt

Så rengör du din toalett bäst

Att hålla din toalett ren och fräsch är viktigt eftersom smutsiga toaletter inte bara ser hemska ut och luktar äckligt men kan också göra grundvattnet förorenat. Kan ni föreställa er hur man känner sig efter en härlig dusch och så stinker toaletten? Det är inte så speciellt roligt, eller hus? Du kommer helt säkert inte njuta av det och ingen kommer göra rent din toalett speciellt bra.

Säker toalett rengöring med naturliga rengöringsprodukter

Kommersiella rengöringsmedel används oftast för att rengöra toaletter. Men har du inte hört att kommersiella rengöringsmedel är farliga för människors hälsa? Ja, de är verkligen farliga och inte bara för människor men också för växter, djur och miljö. Så om du är en av dem som använder farliga kommersiella rengöringsmedel sluta använda dem nu och byt till ekologiska rengöringsprodukter. Detta kommer göra så att din familj inte utsätts för skadliga kemiska ingredienser och det kommer att hjälpa till att bevara ekosystemet.

Oroa dig inte eftersom du fortfarande effektivt kan rengöra ditt hem utan de kommersiella rengöringsmedlen. Det finns olika naturliga rengöringsprodukter som du kan använda som är ett mycket fördelaktigt alternativ till de giftbaserade lösningarna. Dessa naturliga rengöringsmedel är lätta att göra, billigare och de flesta är säkra att använda. De är gjorda av naturliga ingredienser, som grönsaker och frukter som är giftfria.

Lär dig några steg om hur du rengör din toalett på ett säkert och enkelt sätt

Steg 1: Använd diskhandskar och se till att det inte är samma handskar som du använder för att städa resten av ditt hem. De handskar som du använder vid rengöring av din toalett bör endast användas när du städar din toalett.

Steg 2: Innan du börjar, ta bort alla objekt som är placerade runt och över din toalett. De flesta människor älskar dekorationer så de dekorerar toppen av sina toaletter med figurer, kulor och dukar. Du måste ta bort dessa dekorationer för att undvika eller förhindra olyckor som att de ramlar ner och går sönder.

Steg 3: Torka din toalett med hjälp av svamp eller trasa. Fukta trasan med varmt vatten och torka av toaletten ordentligt på utsidan.

Steg 4: Spraya toaletten med rengöringsmedlet i ett tunt lager.

Steg5: Börja med att spraya på kanten och gå mot insidan av skålen.

Steg 6: Låt det verka i en halvtimme.

Step7: Skrubba hela ytan av skålen med en toalettborste.

Step8: Spola toaletten för en enkel sköljning eller tvätta rent med varmt vatten.

Step9: Spraya en luftfräschare eller placera en toalett luftfräschare på något säkert ställe inne i badrummet.

Step10: Stäng dörren till badrummet så att doften stannar där.

Prova städtipsen ovanför så kommer du att få en välstädad toalett. Dessa steg är lätt att följa och kan göra din toalett rengöring snabb och effektiv. Vill du anlita en städfirma för att ta hand om rengöringen? Kontakta våra städare i Huddinge för städhjälp.

Rengör dina toaletter säkert och med mindre kostnad med hjälp av naturliga rengöringsprodukter och förhindra den fara som du kan få med kommersiella rengöringsprodukter. Dessa naturliga rengöringsprodukter finns på affärer och marknader. Du kan även göra din egna gröna rengöringsprodukter av enkla ingredienser som du har hemma.

städtips som hjälper dig att städa hemmet snabbare

Städtips – Städa hemmet enkelt

Så, du tycker inte om att städa, men har inte råd att anställa någon som städar åt dig? Här kommer några intressanta städtips som kan hjälpa dig att bli klar med hemmet och istället göra något som du faktiskt tycker om.

Det finns vissa saker som alla bör göra veckovis och månadsvis, men även saker som bara behöver göras var sjätte månad till en gång om året. Dessa tips kommer hjälpa dig att spendera mindre tid på att utföra veckosysslor samt de sysslor som vi gärna skjuter till framtiden!

Till att börja med så försöker jag göra något varje kväll. På så sätt behöver jag inte spendera en heldag med att städa. Det gör allt mycket lättare och du får din lediga dag över för att göra precis vad du vill.

Tidsparande städtips för hemmet

På något sätt så verkar de där små dammråttorna hitta tillbaka in varje gång oavsett hur hårt vi försöker bli av med dem. Så det första städtipset är:

Möblemang: Damma av alla hårda ytor.

Golv: Dammsug eller moppa (dammråttor älskar alla de kakel- och trägolv som vi nu för tiden har i våra hem).

Dessa två sysslor kan utföras medan du lyssnar på någon bra musik eller helt enkelt gör av med lite överskottsenergi.

Det finns en sak som vi måste göra varje dag och det är att äta. Så jag tycker om att städa köket medan jag lagar min middag. Jag spenderar några minuter med att göra det som snart följer samtidigt som jag väntar på att vattnet ska koka.

Diskho: Skrubba och desinfektera.

Köksredskap: Torka av ytorna.

Mikrovågsugn: Rengör och få den att lukta gott.

Kylskåp: Rengör insidan.

Så, nu när vi har fått bort några av de lätta sakerna så kan vi börja med de tyngre! Ingen som jag känner, eller som mina vänner känner, gillar att städa badrummet. Men, det måste göras!

Tvättställ och bänkytor: Torka av och desinfektera.

Badkar/dusch: Skrubba och rengör.

Toalett: Skrubba (med en toalettborste) och desinfektera.

Och slutligen den sista veckosysslan. Byt och tvätta sängkläderna.

Månadssysslorna kan ta lite längre tid att utföra, men du kommer att märka att när du väl börjat med dem så är det egentligen inte så mycket. Kanske kan du göra en eller två av dem under en vecka.

Stoppning: Dammsug.

Köksskåp: Torka av dörrarna.

Gasspisgaller: Skrubba rena.

Sopkorg: Torka ur (jag gillar att använda mig av de påsar som man får på affärerna i min sopkorg, då jag tycker att den hålls renare då).

Lister: Damma.

Dörrar och handtag: Torka av.

Takfläktar: Damma.

Spislock: Avfetta och rengör.

Nu har vi kommit till de riktigt tunga sysslorna, de som de allra flesta av oss gillar att skjuta på till vi inte kan skjuta på det längre. Dessa sysslor bör utföras en gång i halvåret till en gång om året:

Ugnen: Rengör (jag har en självrengörande ugn, och jag tycker om att rengöra den alldeles innan Thanksgiving (amerikansk högtid), så att när kalkonen åker in, är ugnen ren).

Lampskärmar: Dammsug eller tvätta och rengör.

Lampskärmar av tyg: Tvätta om de är tvättbara.

Anlita oss för bra på städtjänster i Huddinge