bubbelplast och bra flyttlådor skyddar dina saker i flytten

Tips för dig som ska flytta

Att flytta är stressande, det är ett faktum, och det oavsett om du ska flytta till ett nytt hem eller studentkorridor. Men som tur är finns det några saker du kan göra för att minska stressen och öka chanserna för en lyckad flytt. Du måste tänka efter före innan du flyttar. Att vänta med saker till sista minuten skapar kaos och förvirring. Saker kommer bort, glöms eller andra katastrofer inträffar om du inte planerat nog i förväg.

Sju hemligheter för att göra din flytt lyckad

  • Förbered för en smidig flytt

När kan du flytta in i ditt nya hem och när måste du vara ute ur ditt gamla? Har du mätt rummen för möblerna så att du är säker på vad som får plats? Vad ska ändras, till exempel färgen på väggarna etc.? Hur planerar du göra det? Att svara på sådana här frågor i tid ser till att du är förberedd.

  • Hur ska du sortera och märka upp dina saker när du packar?

Det är viktigt att du skapar ett system som är lätt att komma ihåg och som också gör det enkelt att kunna packa upp viktiga saker först. Om du inte vet hur man gör kanske du bör anlita en flyttfirma att packa och packa upp åt dig.

  • Förbered dig på att saker kan gå snett

Skriv ner serienummer, märke och modell på all din elektronik som ska flyttas och gör liknande med dina andra värdesaker för om de kommer bort eller blir stulna. Förvara detta med dina viktiga dokument och försäkringsbevis. Att teckna en försäkring på alla dina saker innan du flyttar är också en bra idé.

  • Spara pengar på flyttlådor och bubbelplast

Flyttlådor och bubbelplast kan vara dyrt så försök att använda tidningspapper till att packa och be om gamla kartonger på din mataffär eller lokala handlare.

  • Du behöver faktiskt inte alla dina saker

En flytt är en perfekt tidpunkt för att rensa ur ditt hem och göra dig av med alla dålig vanor av att samla på dig saker du inte behöver. Bestäm vad du ska behålla och inte så fort som möjligt och gör dig av med de saker du inte vill ha. Ge bort eller släng.

  • Flytta telefonabonnemang, el- och vattenabonnemang etc.

Se till att du meddelar din flytt i tid. Detta är oerhört viktigt så att du inte står utan ström, vatten och telefon de första dagarna i ditt nya hem.

  • Anlita flyttfirman i förväg

Beroende på säsong så kan flyttfirmorna vara väldigt bokade och du kan få svårt med att hitta en pålitlig flyttfirma om du väntar för länge med att anlita en. Sex veckor innan är oftast en bra tid, men om du ska flytta långt så är det bättre tidigare. Om du vill att hela din flytt ska tas om hand av din pålitliga och lokala flyttfirma så är det a och o att du bokat denna tjänst lång tid i förväg.

Gör en gratis intresseanmälan om du behöver hjälp med flyttstäd i Huddinge enkelt på sidan.